007 Bond iii eli siis Bondi Beach 

"Pakkohan siellä on käydä kun on tänne asti tultu."

Monen matkaajan syy mennä jonnekin tai nähdä jotain uudessa kaupungissa. Usein siis tekosyy turisteilulle. Onko kaupungin kuuluisimmat paikat ja nähtävyydet siis turisteilua? Itse en nimittäin pidä turistipaikoista yhtään, enkä siis haluaisi ajatella että tämä päivä meni turisteillessa. Jos se on edes sana, hmm. Toisaalta mun olo tuntuu kuitenkin aika turistilta, kun pörrään tunnetuimmissa paikoissa ihan innoissani kameran kanssa. Ehkäpä ei kuitenkaan ole oleellista stressailla asiasta ollako vai eikö olla turisti. Sydneyssä, ja Australiassa, on silti niitä asioita, jotka on vaan nähtävä ja koettava kun tulee tänne. Ehkä se sitten on turisteilua, ihan sama, mutta joka tapauksessa oon jo tehny aika paljon asioita tästä kuvitellusta must see & do in Sydney-listalta!
Olen mm.
 • nähnyt Oopperatalon, ottanut pakollisen turisti(...)kuvan sen edustalla ja käynyt konsertissa
 • ylittänyt ja alittanut Harbour Bridgen (tavoitteena vielä kiivetä, mutta se tulee mitä luultavimmin kyllä toteutumaan!)
 • kiertänyt mun opaskirjan neuvomat polut ja kolunnut läpi mm. The Rocksit, Darling Harbourin, Chinatownin, keskustan ymsyms.
 • käynyt akvaariossa ja nähnyt aussilaista merenelämää lasin takaa
 • syönyt auseille ominaista ruokaa, kuten banana breadiä ja muita mulle nimettömiä leipomotuotteita yms.
 • kiertänyt lenkin semmosella pienellä putput-junalla, mikä esittelee kivoimpia paikkoja.... mutta jalat oli väsyt niin siksi menin semmoseen, niin
 • ollut true aussibileissä 
 • käynyt biitseillä, ja tänään kävin Bondi Beachilla wuhuuuu
ja vaikka mitä muuta, mutta en jaksa nyt miettiä enempää. Oon laiska. Paljon on kuitenkin näkemättä, en oo esim. nähny vielä koalaa tai kengurua tai Taronga Zoon pientä elefanttilapsosta ja, uskokaa tai älkää, en oo vielä snorklannu/sukeltanu, ja mikä nolompaa, en oo vielä uinu meressä... Enkä oo vielä surffannu, mutta haluun opetella! Huomenna aussilaistun taas hieman lisää, kun mennään kattoo rugbyä. Ugh.
Oho, jopas meni lätinäks. Tää kaikki tuli vaan mieleen ku mietin tän päivästä Bondi Beachin reissua. Mietin, että miks halusin mennä sinne ja mitä sieltä oikeestaan jäi mieleen.No, totta kai halusin käydä siellä kun täällä kerran on; onhan se sentään Bondi Beach :D Bondi Rescue ymsyms. toitotukset sen rannan hienoudesta sai mut hikoilemaan melkein parin tunnin matkan täyteen ahdetussa bussissa. Ja olihan se hieno! Pitkä rantaviiva, ihana valkoinen hiekka, oikeesti aika mellevät aallot - tykkäsin tykkäsin tykkäsin.

Mutta huomas kyllä, miten turistipaikassa oli. Ensinnäkin, se oli ihan täynnä jengiä. Ja todella kirjavaa jengiä, mikä on siis aina kiva juttu ei siinä. Tuntu jopa, että ympäriltä kuulu enemmän muita kieliä kuin englantia. Toiseks, sieltä löytyy varmaan enemmän niitä kamalia turisitkauppoja kun mistään muualta Sydneystä, mitkä notkuu kaikenlaista järkyttävää OZ kräsää. Inhottavan tahmasta. Ja kolmanneks, no en mä tiedä onko mitään kolmatta erottavaa syytä, mutta siitä vaan jäi semmonen turistifiilis. Blah.

 
Huom, kuvassa ei ole minä vaikka tummat hiukset onkin.

Tykkään Manlystä enemmän ku Bondista. Ranta on ihan yhtä hyvä, kävelykatu Manlyllä on ihana ja - paras juttu - Manlyyn menee puolen tunnin lauttoja eikä tarvii hikoilla bussissa. Jeiij, propsit Manlylle. Se on söpö paikka!


No jopas nyt angstaan :D Loppupeleissä tykkäsin kaikesta huolimatta Bondista, en siis yhtä paljon mitä Manlystä, mutta ei ollut hukkareissu! Ehkä nyt lyssäsin joidenkin Bondi Rescue-seuraajien mielikuvat rannan ainutlaatuisuudesta ja mahtavuudesta. Se on kyllä tosi hieno paikka, mutta eiköhän tommosia ihmismagneettirantoja ole muuallakin maailmassa. Vähän propseja nostaa kuitenkin tää ilmasto; esim. tänään oli uskomattoman kaunis päivä ja lämpöä reilut 30C, ja kun tietää että tää on todella jokapäiväistä täällä niin kyllä siinä on ranta paikallaan. Tai no, ei siinä rannassa oo kyllä mitään muuta vikaa kun ne turistivibat mitä siitä saa. Muuten se on mielettömän kaunis paikka. Ehkä mä vaan odotin liikaa. Äh, en jaksa yrittää olla kriittinen. Turistiranta mut nätti paikka. Jep.


Mutta nyt asiaan eli tähän päivään. Minä ja Jordan vietettiin Bondissa mielettömän mukava päivä! Chillailtiin rannalla, kirjat, kynät ja kitara mukana ja aika kulu todella rattosasti. Käytiin syömässä lounas jossain uima-allaskahvilassa mikä oli tosi kiva ja lähtiessä bongattiin vielä suklaakahvila, missä oli pakko käydä... Kirjotan varmaan joka postauksessa jotain herkuista, mutta ah jos ikkunassa näkyy suklaalla kuorrutettuja mansikoita, niin onko pakko pakottaa itsensä vastustamaan? Ei edes jaksettu yrittää vaan marssittiin tyytyväisinä sisään. Ja omnomnom, jälleen kerran :D

 
Jostain syystä kuva kääntyy täällä noin vaikka mitä tekisin sille. Siinä kuitenkin Rasberry Rumba, taivaalliset mansikat ja Spanish Hot Chocolate. Ah.

Okei nyt en jaksa enää kirjotella, kun katotaan leffa ja sit lähdetään perjantai-illan viettoon. Ai joo, käytiin eilen kattomassa Hot Tub Time Machine ja se oli niin huono että sen huonot läpät veti sen hullun hauskaks. 

Nyt läiskäsen vaan teille triljoonat kuvat ja siirryn katselemaan ihanaa Gerald Butleria. Hyvät viikonloput!
xx
 
Haluun oppia surffaamaan NIIN PALJON! Siinä on jotain niin houkuttelevaa, kun surffarit istuu kaikki rivissä laudoillaan, oottaa kunnon aaltoa ja kun se vihdoin tulee, kauhoo kauheeta vauhtia aaltoo vasten ja sit pyrkii päästä aallon päälle ja nousta seisomaan ja lopulta temppuilla aallon kanssa ja se on niin hienon näköstä että huh huh.
 
♥ 
 
Esittelen mun uutta sormusta, minkä sain yhteishintaan niiden muiden uusien sormusten kanssa. Musta se on aika soma.
 
Koristellaankohan tuo puu jouluna joulukuuseks? Se olis tosi potentiaalinen joulupuu. Ehkä voisn varata sen meiän perheelle jo ens jouluks niin olis puu hankittu ajoissa. Miltä kuulostaa äiti ja iskä?
5 Responses
 1. Anonyymi Says:

  heya! looks like your havin a good time here in sydney, good for you. see ya!

 2. Sanelma Says:

  cheers! :)

  hei oho mä olin jotenkin onnistunut estämään kommentoinnin näihin uudempiin postauksiin... nyt asian pitäis olla korjattuna taas! :)

 3. Anonyymi Says:

  Asia siis päätetty eli tuo kuvan puu on ensi jouluna meidän: varaamme matkan Sydneyyn jo tänään! :D
  Halaukset kulta!
  Äippä

 4. Sanelma Says:

  okei, ens joulu siis bondi beachilla. saattaa olla vähän hankala laittaa lahjat ton puun alle kun on verkko ja kaikkee, mut no joo.... järjestelykysymyksiä :D

 5. Anonyymi Says:

  Aivan ihana toi sun mekko :) Ja oon niin kateellinen (niinku varmaan moni muukin)kun oot päässy noin hienolle reissulle.

abcs