Palm Beach

G'day! (en muuten vieläkään osa sanoa sitä australialaisittain)

Tuntuu, etten keksi yhtään mitään kirjotettavaa, vaikka vikat kolme päivää on ollu sekä tapahtumarikkaita että huippukivoja. Eilinen ja tää päivä on olleet kaikilla vapaata, Public Holiday, koska on vietetty Anzac Daytä. Suurin osa kaupoista, moni kahvila yms. palvelut on siis kiinni, tosin suomalaisena mua huvitti suuresti että viinakaupat on kyllä auki :D Muutenkin on vähän erilaista, että normaalien ruokakauppojen sulkeutuessa iltaysin aikoihin, viinakaupat on auki vielä muutaman tunnin. Sit vielä outoa on se, että ravintoloihin voi viedä omat alkoholit. Tää perinne polveutuu kuulemma ajoista, kun ei ollut rahaa ostaa ravintolassa juomia, joten annettiin lupa tuoda omat juomat ja tarjoilijat tarjoilivat näitä tuotuja viinoja sitten pöytiin. Mun mielestä tää on aika hyvä tapa!

No, kai tää tarinointi alkaakin vähän tästä rullata. Lauantai oli rugby-päivä! Muutaman pelin seuranneena voin sanoa, että tykkäsin kyllä pelistä. Eihän se todellakaan jääkiekkoa voita, vaikka kovasti nää rugby-pelaajat sitä yrittelikin vakuuttaa, hahah. Ai niin, apua, mistä nään jääkiekon MM-kisat täällä? Toivottavasti näkyy esim. YLEn sivulta tai jostain kun muuten tulee paniikki ja hätä ja itku ja vaikka mitä... Okei, joka tapauksessa, rugby oli siis hyvä peli. Tosi äijämäinen, mutta hyvä.
Lauantai-ilta sujuikin täällä sitten tosi rennosti, kuten edellisestä postauksesta näkee.



Eilen nukuttiin piiitkään ja chillailtiin päivä kotona Dexterin parissa. Käytiin kyllä vähän pyörimässä North Sydneyssä, mutta ei siellä ollu mikään muu auki ku viinakauppa ni ei saatu Golden Gaytime-jädee....
Illalla sit lähettiin leffaan. Se oli ihan yllättävä reissu kun saatiin kyyti jonnekin kaupunginosaan minkä nimeä en nyt muista. Käytiin kattomassa Welcome, joka oli kyllä mielenkiintonen. Vaihtelua vähän muihin leffoihin mitä ollaan käyty kattomassa; Hot Tub Time Machine, Kick-Ass, How to Train Your Dragon ja sit se yks leffa missä on se mies Avatarista, se oli huono leffa. Muut oli kyllä hullun hyviä :D
Ennen leffaa käytiin napostelemassa vähän syötävää Radio Kairo-ravintolassa, afrikkalainen ruokapaikka. Oli ihan hullun rento mesta!
Keli oli illalla jäätävän kylmä; mulla tuli tosi feikkisuomalainen olo kun värisin sukkahousuissa ja nahkatakissa siinä viimassa, vaikka täällä on kuitenkin paljon lämpimämpää ku mitä Suomessa just nyt... Ehkä se oli se merituuli. Keskisuomalaisena en ole tottunut semmoseen.
Yöllä katottiin vielä ultimate-söpö leffa Where the Wild Things Are.
Ihana, "turha" vapaapäivä.

 
Radio Kairon drinkkiä ja muuta pientä purtavaa. Hmm. Miksköhän otin kuvan ruuasta?? Drinkit näyttää hyvältä kuitenkin!


Tänään tuli sitten pikapikalähtö Palm Beachille. Jos lauantaina olin ylpeä ittestäni kun olin 20 minsaa heräämisen jälkeen ready to go, niin tänään olin vielä nopeempi. Meinattiin eka olla jo lähtemättä, mut onneks lähettiin, koska oli tosi mukava päivä!

 Palm Beach on siis joku 40km kaupungista, kuulemma, mutta matka meni tosi hitaasti koska liikenne oli niin törkeen hidasta. Me ei oltu ehitty syyä aamupalaa, niin ostettiin matkalla sit kunnon satsi hedelmiä; mansikoita, luumuja, banaania, mandariinia yms. Yks asia, mitä rakastan täällä - hedelmät on niin mielettömän herkullisia.

Haha, älkää ihmetelkö asua. Vedin tyyliin vaan ekat vaatteet mitä lattialta löysin päälle. En oikein kyllä tykänny tosta 80-lukuvivahteisesta kotiäitityylistä.
Tiet Palm Beachin ympäristössä on tosi mutkikkaita ja aika pieniä ja kamalan ruuhkasia. Näköalat on kuitenkin mahtavia joka puolella, kun tie poukkoilee kukkuloiden reunalla.

Palm Beachillä oli jotenkin ihan erityyliset ihmiset mitä esim. Bondilla. Siinä missä Bondilla melkein kaikki oli todella timmissä kunnossa ja urheilukeskuksia oli joka toisessa rakennuksessa, täällä oli enemmän lomalaisia hampurilaisineen ja oluineen rannalla. Surffareita oli yhtä paljon mitä Bondilla ja Manlyssä ja aallot löi tosi voimakkaasti rantaan. Vesi oli kyyylymäää....

Ah.

Pyysin Jordania ottamaan musta kuvan rannalla, mutta tää oli ainoo julkasukelponen kuva. Huoh :D

Biitsin jälkeen kierreltiin kävellen ympäristöä. En voinu olla ajattelematta, että tää olis ihanteellinen paikka äitille ja iskälle. Satama-alue, kävelypolut... No joo, kyllä munkin kelpais asua täällä, ei siinä :D

Tai no; kuka ei haluais asua tuolla?
Kuva otettu jonkun autokatoksesta :D Olin pahis ja menin ketjun alta. Muahahah.

Lopulta päädyttiin venailemaan bussia johonkin rannalle. Ai niin, unohinkin kertoa. Kävelyreissullamme löyettiin ihana ravintola. Tosi hyvä live-bändi houkutteli meiät kattomaan, ja otettiin drinkit. Tai no mä join vettä, whuu villiä. Tommonen Jack Johnson-tyylinen musa toimi hullun hyvin ravintolassa, auringon jo vähän laskiessa.

Loppuillan suunnitelmat; Dexterin 2. tuotantokausi. Tää on jo perhetapahtuma täällä :)
Tää viikko onkin lomaa yliopistosta, jeiiij. 
En tiiä vielä yhtään, millon viitsisin tulla kotiin täältä.... Tykkään Sydneystä ihan liikaa!
xx
9 Responses
  1. Anonyymi Says:

    voisitko......... Ooon ihan vihree kateudesta! Tänne on luvattu vapux vesisadetta ja siellä te vaan pyöritte biitseillä kaikki päivät ja valitatte pienestä merituulesta :D Drinkit näyttää hyviltä ja vaahtopäät cooleilta. Ettekö te tee mitään muuta ku chillaile? Jordanille propseja sen epiphonesta!

    -Karhu_emo

  2. Sanelma Says:

    hei olvikarhu, äläs angstaile siellä, oon ihan varma et teille tulee huippuhyvä vappu! toivottavasti! täälläkin on jotain suomalaisvappua mut ei olla ite sillon kaupungissa...
    mut no kyllä me välillä tehään muutaki ku chillaillaan... tai no, jordan käy töissä ja yliopistos mut mä nyt chillailen ja mietin maailman menoa, eli aika rankkaa ;)
    hahah sori. sun kommenttis sai mut jotenkin hullun hyvälle tuulelle :D paitsi et mikä on epiphone?
    heippa karhuemo!

  3. Christina Says:

    Ää, tuolla on niiiiiin ihanan näköistä!

  4. mea Says:

    IHANAN NÄKÖISTÄ :) pääsisipä itsekin

  5. Anonyymi Says:

    En tunne sua mut ihania rantakuvia! ja sun hiukset tossa kuvassa missä oot rannalla ja sul on musta toppi, miten oot saanu ne noin ihanasti??? :)

  6. Anonyymi Says:

    No hyvä että sai :D Ja menihän se vappu täälläkin jotenkuten...
    Nii ja se on toi jordanin kitara, tai ainakin laukussa tais lukea epiphone? Noh, tollanen merkki nyt vaan on olemassa :D Eikä karhu_emo angstistaan pääse XD

  7. Sanelma Says:
    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
  8. Sanelma Says:

    christina: tää on kyllä niin kaunis paikka! ah en haluais kotia ollenkaan :D

    linnea: toivottavasti pääset joskus käymään täällä! :)

    anonyymi: oi kiitos! hahah, ne on itseasiassa edellisen päivän jäljiltä, jolloin tein 10 minsassa pikakiharruksen ja sit heitän hiukset aina välillä sykerölle niin ne pysyy. jos nukkuu yön yli hiukset nutturalla niin on aamulla aika hyvät kiharat. eli tosi nopee ja huoleton kampaus eikä mee aikaa paljoo mitään :)

    arttu: ainaki oot sit selvinny hengissä vapusta, mikä on aina hyvä :D
    oho joo en oikee osaa pätee noihin kitarajuttuihin ni en tajunnu tota epiphonee... oon nolo :D
    se video sun angstista! tai no väsymyksestä, se on niin mainio! haha pakko kattoo se kyl taas :D

  9. Anonyymi Says:

    Voi mitä kaikkea Allu ansaitsisikaan...
    Tuomas just kerto, millo palailet, till then!

    -Nordean palkittu asiakaspalvelu

abcs